A kutyasétáltatástól az egyszemélyes kft alapításáig

Érdekes, hogy mióta új helyre költöztünk, a kutyasétáltatás egy nagy társasági eseménnyé alakult át, ugyanis az történt, hogy a környéken élő kutyatartók szívesen társalognak egymással, ami lehet, hogy mások számára nem olyan meglepő, de ahol én éltem, még mondhatni egymásra sem nagyon néztek az emberek, nemhogy nekiálljanak együtt beszélgetni, vagy akár megszervezni azt, hogy együtt menjenek ki kutyát sétáltatni.

Egy ilyen összejövetel sok érdekes témát szokott magával hozni. Pál, akinek egy labrador kutyája van, nemrég az egyszemélyes kft alapításáról mesélt nekünk.

Azonnal felkaptam a fejemet, valamiért azt gondoltam, hogy ha Kft.-ről van szó, akkor az mindenképp több embert jelent, de Pál tájékoztatása alapján kiderült, hogy egyszemélyes kft alapítása egy létező dolog. Azonnal ajánlott és egy céget Ivettnek, akiben felmerült az egyszemélyes kft alapítása gondolat.

Pál azt is elmondta, hogy a cégalapítás külső cég igénybevételével sem egy hatalmas összeg. Az általa ajánlott Top Cégalapítás csupán 16900 forint plusz áfa áron vállalja a cégalapítást, ráadásul ha a cégalapítás mellett székhely szolgáltatást is igénybe lehet venni tőlük, ebben az esetben pdig maga a cégalapítás teljesen díjmentes.

Ez azt jelenti, hogy csak abban az esetben díjköteles a Kft. alapítása, amennyiben saját székhellyel rendelkezünk, viszont ebben az esetben is extra ügyvédi költségekkel nem kell számolnunk, kizárólag az egyszeri, 16900 Ft + áfa díjat kell megfizetni.

A kft. alapítás esetén tulajdoni lapot, aláírásmintákat, jogi képviseletet a cégbíróság előtt, valamint egy értesítő e-mailt is kapunk a cég bejegyzéséről, és csupán egy rövid, egy órás találkozóra van szükség, amikor a cégalapítással kapcsolatos konzultáció megtörténik.

Amennyiben székhelyszolgáltatásra is sor kerül, akkor a székhely címen cégtáblát is kihelyeznek, valamint a levelek átvételével sem kell foglalkozni, ugyanis a székhely szolgáltatás tartalmazza a levelek átvételét és szkennelését, valamint a postázását is. Székely szolgáltatás esetén a cég irodát is tud rendelkezésre bocsátani amennyiben az szükséges tárgyalásokhoz.

A székely kezeléssel pedig nem kell foglalkozni, a cég teljes körű székhely kezelést vállal. A Kft. alapítás történhet budapesti székhellyel, valamint IPA mentes székhellyel is. Mindkét esetben ugyanazok az előnyök elérhetőek.

Természetesen nem csak egyszemélyes kft. alapítása érhető el a szolgáltatásaik között, hanem BT alapításban is tudnak segíteni, valamint már meglévő cégeknek is biztosítanak székhelyszolgáltatást. Mindegyik szolgáltatásukról pontos információt lehet találni az oldalukon, és még arról is részletesen lehet tájékozódni arról, hogy milyen teendőkkel kell számolni a cégalapítás előtt, valamint amikor már megtörtént a cégalapítás, akkor utána milyen teendők jönnek még szóba. Azt is meg lehet tudni náluk, hogy milyen feltételei vannak 2022-ben a cégalapításnak, de ezt egyébként évről-évre frissítik, így mindig az adott évnek megfelelő információhoz lehet jutni tőlük.

Nagyon jónak tartom, hogy van olyan cég, aki segít azoknak, akik egyszemélyes kft alapításában gondolkodnak. Azok alapján, amit hallottam, és amit olvastam az oldalukon, én magam is őket választanám, ha cégalapításra adnám a fejemet, és végül is ki tudja, lehet, hogy hamarosan meg fog történni.