Hogyan rontották el a kések majdnem a kutyákról szőtt álmaim

Tegnap reggel, mielőtt munkába indultam, elmosogattam, mint minden reggel, hogy amikor hazaérek, szép rend és tisztaság fogadjon, illetve, hogy a férjem is tudjon nyugodtan dolgozni. Szeretek mosogatni, pedig tudom, a legtöbben ki nem állhatják, de engem valahogy kikapcsol. Na mindegy is. Éppen a buszon ültem, amikor jelzett a telefonom, hogy érkezett egy új üzenetem. Egy kép fogadott az edényszárítóról, amin az elmosott edények és társai hevertek. A képhez a következő kérdés tartozott: “Miért így raktad le a kést? Ez így eléggé balesetveszélyes! Ha lenne egy kutyánk ő is megsérthetné magát!”. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy nagyon szeretnék egy kiskutyát mióta az eszemet tudom, folyton ezzel nyaggatom, hogy mikor fogadunk már örökbe egy édes kutyust. Hát ez nem segített a helyzeten, rögtön mondtam is magamban, hogy ez a hajó elúszott. Természetesen rosszul éreztem magam, mert nem szeretném, ha
bárkinek is baja esne, bár azért nem volt életveszélyes a helyzet, így próbáltam elviccelni és azt válaszoltam: “Miért lenne a kutyának szüksége bármilyen evőeszközre? Főleg nem egy késre…”. Ezt már szerencsére a férjem is viccesen fogadta és talán így még szóba jöhet az az álomkutya a végén. 

Szerencsére ez az eszmecsere eszembe is juttatta, hogy ideje lenne vennem új konyhai eszközöket, elsősorban késeket, mert már elég régóta használom őket és igazából nem is én választottam ki nagyjából egyiket sem, hanem “megörököltük” a rokonoktól. Ami persze nagyon kedves dolog, hiszen amikor összeköltöztünk a férjemmel, a lakásfelújítás, az élelmiszer-bevásárlások és a hitel mellett sajnos nem nagyon fért volna bele a büdzsébe, hogy mindenféle új dolgot vásároljunk, így minden felajánlott dolognak örültünk és szívesen fogadtuk a segítséget. Ez egyébként máig így van, csak szerencsére már mi is több mindenben tudunk segíteni, amikor a családunknak szüksége van rá.

Miközben ezeken töprengtem be is értem dolgozni és a nagy gondolkozásban nem figyeltem és nem is köszöntem a kollégáimnak. Nyilván megkérdezték, hogy mi jár a fejemben, ha még köszönni sem sikerült, én pedig nagy szabadkozások közepette megosztottam velük a gondolataimat. Kérdeztem is tőlük, hogy milyen kést ajánlanának, mert valami olyat szeretnék, ami végre tényleg szuper lenne. Elegem van abból, hogy még a paradicsom felvágása is szenvedés tud lenni. Tudom, biztosan vannak akik szerint nem olyan fontos, hogy milyet használsz, hiszen a lényeg, hogy vágni tudj vele, de én sokat főzök és szeretnék már egy nagyon jó kis késkészletet. Nekem ez fontos. Na de nem is magyarázkodok, biztosan sokan megértenek. Az egyik kollégám rögtön ajánlott is egy weboldalt, ahol rengeteg dolog megtalálható, amire egy háztartásban szükség lehet. Amiket ő javasolt azok a solingen kések, és nagyon dicsérte őket, bár ekkor még nem tudtam miről van szó, de eléggé kíváncsivá tett. Így bevallom őszintén, hogy az első szünetemig csak ez járt a fejemben, ezért kaptam is az alkalmon és ahogy tehettem, gyorsan felmentem a Hunnia Kristály honlapjára, hogy körül nézzek a termékeik között. El is szeretném mesélni, hogy miket tudtam meg és milyen kincsekre bukkantam rá. Először is, a weboldalon nagyon könnyű volt eligazodni, pedig nekem gyakran nehezen mennek az efféle keresgélések. Szóval, ha neked sem mennek könnyen a számítógépes műveletek, akkor se kell izgulnod, mert még nekem is egyszerűen sikerült. Ahogy megnyitod a honlapot, rögtön a legfelső sávban láthatod a hasznos menüpontokat, amelyek segítenek abban, hogy megtaláld a keresett termékeket. Akkor sem kell pánikba esni, ha esetleg mégsem sikerül megtalálni azt, amit keresel, mert nem tudod melyik kategóriában is kellene megnézned. Az ilyen esetekre, vagy a gyorsabb eredményekért, ott van egy kis nagyító az oldalon, ahová be tudod írni annak a terméknek a nevét, amire szeretnél rábukkanni. Ha pedig lejjebb görgetsz egy kicsit, ott is láthatóak a különböző kategóriák, csak itt képek is fel vannak tüntetve, amik szintén segítenek a könnyebb eligazodásban. Itt még szeretném megjegyezni, hogy az aktuális akcióik is egy külön kategóriába vannak, így meg tudod nézni, hogy mik azok a termékek, amikhez olcsóbban hozzá lehet jutni. Én például már pár éve folyton az akciós újságokat bújom, és mielőtt elmegyek elintézni a heti bevásárlást, szépen átnézem az üzletek akciós termékeit és aszerint tervezem meg a heti menüt is, így rengeteget tudok vele spórolni. Tehát ennek fényében, nyilván itt is átböngésztem ezt a kategóriát is, hátha találok valami számomra jó ajánlatot. Találkozni lehet még az adott nap “nap termékével” is, illetve az újdonságok is ki vannak emelve, hogy ha gyakran böngészel a termékek között, akkor is rögtön láthasd, hogy mik azok, amik mostanában kerültek fel az oldalra.

solingen kések

Amikor megtaláltam a késeket, ami nem volt túl nehéz feladat, több kategória közül tudtam kiválasztani, hogy milyet is szeretnék. Mivel a kollégám a solingen késeket ajánlotta, így céltudatosan ezeket néztem meg először. A honlapon szépen le van írva, hogy ezek egyfajta kovácsolt vasból készültek és Németországból, Solingenből származnak. Elsősorban szeletelő, hámozó és szakácskéseket árulnak, amik nekem pont a célnak megfelelőek. Igazából szeretnék egy olyan szettet összeállítani, hogy minden művelethez meglegyen a hozzá illő kés. Mint már említettem, a legtöbb háztartási eszközünket “megörököltük” így a késeink nagyjából kimerülnek a kenyérvágó kés és a “minden mást ezzel vágunk” kés kategóriákban. Amivel persze nincsen semmi probléma, csak úgy gondolom, hogy nem véletlenül gyártanak a különböző ételekhez, különböző késeket. Ezek megkönnyítik és meggyorsítják a sütést-főzést és néha az idő többet ér mindennél. Egyébként a solingen késekről is bővebben olvashattok a webáruház honlapján, és tegyétek is meg, mert sok-sok hasznos információt találhattok. Nekem nagyon tetszik, hogy az egyes kategóriákban kifejtik, hogy milyen termékeket árulnak és leírják a legfontosabb tudnivalókat. Szeretek minél többet megtudni a dolgokról, mielőtt úgy döntök, hogy megveszem őket, főleg, ha online rendelem meg azokat és nem személyesen választom ki egy boltba. Olyan esetben, ha mégsem azt kaptam, amit elképzeltem, 14 napon belül még mindig vissza küldhetem és a pénzt is visszafizetik.

Olyan sokáig böngészgettem, hogy el is késtem – bár hosszabbak lennének a szünetek. De nyugalom, otthon folytattam a keresgélést. Miután a férjemnek is elmeséltem a nap eseményeit, neki is megmutattam a solingen késeket és a legnagyobb örömömre neki is elnyerték a tetszését. Mivel Ő is sokat tevékenykedik a konyhában, ezért neki is fontos, hogy minél jobb késeket válasszunk. Így, hogy ez a probléma le van tudva, folytathatom is a meggyőzését arról, hogy miért is lennénk mi tökéletesek egy kutya tartására. Drukkoljatok!