Kutyával mindenkor mindenhol

Imádom a kiskutyámat, még akkor sem szoktam lepasszolni, ha elutazom. Már én is, ő is megszokta, hogy kiránduláskora is együtt megyünk, és a mindennapokat is együtt töltjük. Fantasztikus társaság, a legjobb barátom. Lady imád autózni, nagyon cuki amikor kis buksijával kíváncsian leskelődik ki az ablakon.Szerencsére ma már Magyarországon is egyre több kisállatbarát szállás foglalható, így már szinte soha nem kell nélkülöznünk egymás társaságát. Kiskutyámnak magyaráztam, hogy egy új beruházásra készülök, vadriasztót szeretnék szereltetni a gépkocsira, és a mai délutáni időmet azzal fogom tölteni, hogy az autofelszerelesek.hu oldalon fogok ebben a témában tájékozódni.

A vadriasztókra rákeresve rögtön az oldal közepén egy jelentős kiemelés volt olvasható, és kétféle vadriasztó típusát különítette el, domborította ki a különbségeit, előnyeit. Ez a kiírás lényegesen megkönnyítette a témába való további keresgélésemet, úgy éreztem, hogy itt minden információt lényegre törően megtudok a vadriasztókról. Megtudtam, hogy a forgalmazott márkákon belül a Siren7 és Siren7 max miben tér el egymástól.

Bármelyik típust választanám az autóban utazó kiskutyámat nem zavarná a vadriasztó, és ennek az infónak nagyon megörültem. A két típus közti különbségek több részletben mutatkoztak meg. A Siren 7 az autó hűtőrácsába vagy a körülötte található műanyag elemekhez ragasztható, míg a max verzió az autó fém felületéhez mágnessel illeszthető. Mindkét típus motoron, autón, tehergépkocsin is használható. A hanghatáson is tapasztalunk különbséget: a sima Siren 7 120 decibeles hanghatást fejt ki 70km/h-nál, a max esetében 115 decibellel számolhatunk 90 km/h esetében.

A Siren 7 400 méterről, a Siren 7 max pedig 300 méterről riaszt. Az előbbi áttehető az autókra újra ragasztással, míg az utóbbi ragasztás nélkül is. A Siren 7-et fixen kell rögzítenünk az autóra, míg a max vadriasztót bármikor fel és levehetjük a gépkocsiról. A Siren 7 tartósabb anyagból készült, míg a Siren7 max könnyű anyag és jól véd a környezeti hatások ellen.

Ezek után még átnéztem az árakat, és úgy döntöttem, hogy egy darab Siren7 max vadriasztót szeretnék kipróbálni. A mágneses megoldás nagyon tetszett, egyszerűen kezelhetőnek tűnt, és a raktári készletben is volt. Az ára 20 ezer forint alatt volt, és ezt szintén barátinak tartottam. Az ár-érték arányt tekintve is megfelelő.

A megrendelés végeztével elégedetten mosolyogtam kiskutyámra, és elmagyaráztam Ladynek, hogy egy újdonság lesz az autóban, de becsszó, hogy nem is fogja észrevenni. Lady elégedetten csóválta a farkát, és már indult is a pórázért, mert ideje volt egy kis kutyasétára.