Elutazunk a Balatonra – mi lesz most a kutyával?

Lassan két éve, hogy kutyaszülők lettünk. Lassan két éve, hogy nem utaztunk el, tartósan sehová. De nem bánkódom. Ez most nem panaszkodás. Tudtuk, hogy nem lesz szívünk másra bízni, hogy aggódni fogunk érte és hiányozni fog, ezért a dolog sok lemondással jár majd.

De így is akartuk őt, mert már első látásra megszerettük kiskorában. Mostanra viszont eltökéltük, hogy menni akarunk valahová. Sok idő telt el a karantén vége óta is – ami alatt nagyon magányosak voltunk, ezért is örültünk a kutyus érkezésének -, de egy rövid időre ki szeretnénk kapcsolódni úgy, hogy nem itthon ücsörgünk. Először csak egynapos kiruccanásra gondoltunk az eb miatt, de aztán szembe jött ez: Vitorlás bérlés Balatonon – 12 szuper hajó szuper áron (kapitánnyal is). És, amiket az oldalon találtunk… Mármint, hogy több napos hajóútra is el lehet menni! Wow… Illetve náluk vannak olyan programok, amik össze vannak kötve ugyan hajókázással, de este megaludhatunk egy hotelben. A legjobb túrákat szervezőkbe futottunk bele szerintem egész Magyarországon. Ez a társaság nem más, mint a BalatonPRO nevű csapat.

Persze, kinek mi a legjobb program, de akik vágynak a vízre, és nem csak strandolni szeretnének, ráadásul szeretik a hajózós, tengeren játszódó filmeket, mint én, azoknak tényleg ez a csúcs, és nem is kell hozzá messzire menni, hanem itthon is maradhatunk. Úgy értem, belföldön. Mi nem tudnánk persze magunk vitorlázni, de már az idézett szlogenjük címében is láthatjátok, hogy kapitány visz minket a fedélzeten bárhová, ha úgy akarnánk elmenni hajóútra, hogy még sosem próbáltuk. (Aki próbálta már az ne hagyja otthont a jogsiját… Kelleni fog hozzá!)

Végre a Balaton – együtt még sosem jártunk ott a párommal, de gyerekkorunkban mindketten sokszor, szóval amúgy is vissza akarunk menni. Már nem beszél le a Jóisten sem. Ezt kerestük tehát! És, még nem tudjuk ugyan, hogy hány éjszakára, de akkor meg is alszunk ott, hogy ne kelljen rohanni. Mindebben így megegyezve kiáltottunk hát fel ürömünkben – annak örülve, hogy megtaláltuk a lehető legideálisabb programot -: Végre a Balaton! Ez méltó lesz az első olyan alkalomhoz, amikor megint nekiindulunk, és elszakad az otthontól.

Mint mondtam, azt még csak találgatjuk persze, hogy melyik lehetőséget válasszuk konkrétan, de akkor válogassunk együtt! Most, hogy a kutyusunknak találtunk átmeneti gazdit pár éjszakára. Ha a legjobb barátunknak (akinél a házikedvencünk így maradhat) nem most tört volna el épp a lába, akkor vele együtt utaznánk, ez biztos, no meg a feleségével, és talán a gyermekeivel, mert a BalatonPRO-nál van ilyen program is: kisgyerekekkel 11 fő is kényelmesen elfér a hajókon, a kabinokban, csak akkor kell kikötni, ha a társaság (a mi kis kiránduló társaságunk) szeretné, és az ár független attól, hogy hányan mennek. Felnőtt társaságnak mondjuk inkább a maximum 8 főt ajánlják, de elindulnak sokkal kevesebb emberrel is (hisz az ár tényleg fix).

Mivel a legjobb barátunk, Bazsi és a családja most kiesett, néztük még ezt: “Emlékek hétvégéje”. Ez a neve a csomagnak, amit a házassági évforduló menüpontja alatt találtuk meg. Akár 8 órás hajóbérlést foglal magában napközben, és a szállás is benne van (ami szintén a hajó lesz majd). Plusz vacsora és reggeli a parton, és még sok egyéb. Aztán pedig egy nagyon közeli 4 csillagos szállodába kapunk egy egész napos wellness belépőt. Na ez is szuper – de írják, hogy keverhetők a mindenféle programok és az azon belül található egyes csomagok elemei, ezért mi is olvasgatunk még, és másnak is ez javallott: Vitorlás bérlés Balatonon – 12 szuper hajó szuper áron (kapitánnyal is) – nézzetek utánuk a neten, mert páratlan lehetőség. Már nem is ragaszkodunk a hotelben alváshoz, ha a hajón is lehet, de van olyan verzió is. Mi viszont már csak a vízre vágyunk! Nemsokára ott is leszünk.

Vitorlás bérlés Balatonon - 12 szuper hajó szuper áron (kapitánnyal is)