Ne aggódjunk a kutyatartás költségei miatt a diákmunkánk mellett

A kutyatartás mindig is egy hatalmas álmom volt. Gyerekkorom óta kutyák vettek körül, úgyhogy számomra teljesen természetes az, hogy egy ilyen négylábú állatka részt vesz a mindennapjainkban. Ahogy azonban felnőttem, rájöttem, hogy mennyire egy komoly döntés az, ha az ember kutyát akar tartani. Én pedig nem szeretném azt, hogy a kedvencem ne tudjon teljes életet élni. Éppen ezért még mindig a megfelelő lehetőségre várok.

A legfőbb indok, ami miatt halogatom a kutyatartást, az a lakhely. Sok olyan kutyást ismerek, aki társasházban lakik és abszolút meg lehet oldani ezeken a helyeken is a kutyatartást. Én azonban kertesházban nőttem fel és szimplán csak látszik a hatalmas különbség. Annyival jobban érzik magukat a kutyák a természetes környezetükben, ahol egész nap a friss levegőn lehetnek és nem kell bezárva lenniük.

Éppen ezért akartam sok pénzt félrerakni, hogy egy nap én is vehessek majd egy házat. Ez azonban az iskola mellett aligha volt megvalósítható. Kiderült azonban, hogy a neten rengeteg lehetőség van munkakeresésre és én például végül a Topiwork oldalánál maradtam. Egyszerűen csak beírtam alapból a keresőbe, hogy it diákmunka és rövid tekerés után már az oldalukra is kerültem. Elsőként persze szkeptikus voltam, de a Topiwork lépésenként meg tudott győzni arról, hogy érdemes igénybe venni a szolgáltatásukat.

A kezdőlap tökéletes volt a célra, mivel hamar meg lehetett találni azokat a funkciókat, amik számítanak. Elérhető egy diákmunka kereső, amelybe betáplálhatjuk az összes fontosabb infót arról, hogy milyen munkát szeretnénk vállalni. Alapból mindig érdemes kiválasztani azt, hogy hol szeretnénk dolgozni, hiszen ezzel egy csomó felesleges találatot ki tudunk szűrni. Akik nagyon konkrétan tudják azt, hogy mit szeretnének csinálni, azoknak pedig csak elég beríni a felső sorba a munkakör megnevezését. Ha található ilyen ajánlat a Topiwork oldalán, akkor azonnal ki is fogja adni.

A it diákmunka témán belül azonban én még nem tudtam, hogy mi lenne számomra a leginkább megfelelő. Az ilyen munkakeresőket sem hagyja azonban cserben a Topiwork oldala, mivel számunkra elérhető a kategóriák rendszere. Ezen belül pedig meg tudjuk adni, hogy milyen témában szeretnénk dolgozni. Az it diákmunka kiírásra kattintva pedig elkezdhettem böngészni minden olyan munkát, ami ehhez tartozott.

Meg voltam lepve a választék nagyságától. Annak pedig külön örültem, hogy könnyen össze lehetett hasonlítani a különböző munkákat. Mindegyiknél láthattam, hogy milyen pozícióról van szó és még azt is, hogy mennyi pénzt fogok kapni érte. Az utóbbi teljesen ledöbbentett, mivel ez általában egy nagy titok szokott lenni, mikor munkára jelentkezünk.

Az is feltűnt, hogy az it diákmunka nagyrésze gyakornoki pozícióként van meghirdetve. Ez azért volt számomra egy óriási dolog, mivel így nem csak simán pénzt tud keresni az ember, hanem még a jövőjét is meg tudja alapozni. Nagyon tetszett, amit láttam, úgyhogy eldöntöttem, hogy nem halogatom tovább ezt a fontos döntést és jelentkezek.

A jelentkezés előtt regisztráljunk fel az oldalra, így minden alap adattal már rendelkezni fog a Topiwork csapata. Ezt követően csak néhány napot kellett várnom és már vissza is hívtak. Ez teljesen váratlan volt számomra, mivel ahhoz vagyok szokva, hogy ilyenkor hónapokig tartó csend vár rám. Az it diákmunka pozíciót végül megkaptam és nagyon tetszik az új munkám. A fizetés mellett pedig rengeteg értékes tapasztalatot is tudok gyűjteni.