Majdnem meghiúsult a kutyakiállítás, de szerencsém volt a fogászaton

Nagyon figyelek a fogaimra, de ennek ellenére adódhatnak problémák, engem sem kerül el a fogkő, a szuvas fogak. Nemrégiben egy nagyon fontos kutyakiállításra készültünk, amikor éles fájdalom hasított a fogamba. Először nem is nagyon akartam tudomást venni róla, volt elég teendőm a kutyákkal, aztán viszont miután a fájdalomcsillapító semmit nem ért, felkerestem a Fogorvos Budapest rendelőjét.

Ez az a hely, ahol megbízható, profi szakemberek dolgoznak, korrekt feltételekkel és árakon. Mindent mindig átbeszélnek a pácienssel, hogy csak olyan kezelés valósuljon meg, amire valóban szükség van. Szerencsére az én problémámra is volt megoldás, és valóban nagyobb volt az iedelem, mint maga a probléma. De hosszú távon gondolkodva arról is beszélgettünk a fogorvossal, hogy milyen implantátum foggal élni.

Az implantátum fog szerintem egy nagyon jó megoldás hiányzó fogak pótlására. Sokan koronát, hidat viselnek, én ezektől valahogy ódzkodok, bár való igaz, hogy a fogászat is, mint minden az életünkben, rengeteget fejlődött az elmúlt években, évtizedekben. Húsz éve el sem tudtam volna képzelni, hogy valaha implantátum fogról fogok beszélgetni és hogy mi is ez az egész.

Az implantátum fog voltaképp egy csavar, aminek van belső és külső menete is. A külső menettel berögzítik a csontba, a belsőbe pedig beletekerik a fogat. Vagyis, mint megtudtam, ezt szaknyelven felépítménynek hívják.

Jó tudni, hogy az implantátum fog a fogorvosbudapest.info-nál titán-ötvözetekből készül, vannak ezen kívül cirkóniumok is, de a titán az egyik legmodernebb és megbízhatóbb megoldás. Nem allergizál és valóban tartós, esztétikus megoldást kínál. Nem mondja meg az ember, hogy implantátum fog, annyira élethű.

A páromé nemrég lett kész és bár tényleg rá kell szánni az időt, ez ugyanis nem csak egy egyszeri gyors beavatkozás, de tényleg megéri. Fontos, hogy megfelelő legyen például a környezet, így az implantátum fog beültetése előtt rendbe kell rakni a többi fogat, hogy az implantátum fog egészséges környezetbe kerüljön.

A Fogorvos Budapest rendelőjének honlapján a fogorvosbudapest.info-n egyébként nagyon sok érdekességet megtalálunk a fogászati implantátumokról. Így például azt is, hogy szinte mindenkinek beültethető. Természetesen a gyerekek kivételt képeznek, mivel ők még növésben vannak. Ezen felül pedig vannak olyan betegségek, melyek mellett nem igazán javasolt, vagy csak nagyon körültekintően. Ha valakinek van hiányzó foga, az nagy eséllyel pótolható implantátum foggal.

Már említettem, hogy a Fogorvos Budapestnél nagy hangsúlyt fektetnek az előkészületekre, ennek része az is, hogy készítenek egy panorámaröntgent, hogy megnézzék, hogy mi is az alaphelyzet. Ezt követi a fogtisztítás, amit dentálhigiénikus szakember végez el.

Bár az implantátum fog beültetése nem egyetlen alkalom, megéri a fáradozást, mert a végeredmény valóban tartós és esztétikus lesz. Különösen akkor, ha olyan jó kezekbe helyezzük magunkat, mint amilyen a Fogorvos Budapest csapatának szakértelme. Nem kell attól sem tartani, hogy a beültetés, vagy az egész procedúra fájdalmas, voltaképp egy foghúzás sokkal, de sokkal fájdalmasabb. Egy kis kellemetlenséget pedig el lehet viselni a végső eredményért, az egészséges fogsorért, a tökéletes mosolyért.

Végeredményben szerencsém volt, mert a problémámat hamar és fájdalommentesen sikerült megoldani a Fogorvos Budapest rendelőjében. Ez pedig nagy előny volt akkor, amikor egyébként is millió dolgom volt a kutyákkal a kiállítás előtt. Egy ilyen kutyakiállításra nem elég egész egyszerűen elmenni, a kutyákat fel is kell rá készíteni. Sokan mondják, hogy ez kínzás, de én úgy veszem észre, hogy az én kutyáim élvezik az utazást, a szereplést és mindent, ami ezzel jár. Én pedig büszke vagyok arra, hogy egy magyar fajta fennmaradásában játszok szerepet. Ez az egész számomra erről szól.