Vízszerelő riasztás kell, ha a kutyaszőr nem akar távozni

Aki kutyust, vagy bármilyen szőrös-bundás kisállatot tart otthon, az tudhatja, hogy itt aztán nincs olyan, hogy csak kicsit szőrös. Főleg tavasszal a vedlési időszakban annyira elképesztő módon tud hullani a szőrük, hogyha nincsen rendszeresen kifésülve, akkor a nappali, vagy kinti kutyusnál a kert úgy tud kinézni, mint egy kamaszodó tinédzser. Éppen ezért érdemes mindig rendszeres kifésüléseket tartani és ezzel kordában tartani ezt a dolgot, különben elszabadul a pokol és valami olyasmi történik, mint aminek nemrég mi is alászaladtunk. Persze nem a világ vége, de azért vízszerelő kellett hozzá, hogy megoldódjon a dolog.

Az történt ugyanis, hogy Fifit anélkül fürdettem meg a fürdőkádban nagyon könnyelműen, hogy kifésültem volna a bundáját. Ez más egyéb esetben nem szokott problémát okozni, de nem figyeltem eléggé arra, hogy már mennyire vedlik és hogy mennyire végtelen mennyiségű szőr fog kijönni a kis bundájából. Na igen, de ez már nem az a mennyiség volt, ami bőszen eltávozott a lefolyó vízzel, hanem az a mennyiség, ami fenntartotta a vizet és azt mondta, hogy na innen sehova tovább. A szerencsénk ott volt, hogy pont volt egy elég horror dugulásos szituáció a baráti társaságban, ezért tudtuk, hogy van egy olyan cég, akik a hétvégétől függetlenül is vállalnak s.o.s. vízszerelő kiszállást és dugulás-elhárítást.

Így került elénk is a vizgazfutesszerelo24.hu oldal, ahonnan megrendeltük az életmentő segítséget. Tényleg életmentő volt, mert épp esküvőre mentünk aznap délután és elég ciki lett volna fürdés nélkül, kutyásan lehozni ezt a dolgot. Éppen ezért hatalmas mázlistának tartom magamat, hogy ennyire sikerült beletrafálni a szolgáltatóba. A vízszerelő szakember ugyanis tényleg nagyon hamar a helyszínen volt, vagyis nálunk és a megfelelő eszközökkel felszerelkezve nekivágott, hogy felmentsen bennünket. A művelet maga nagyon gyorsan lezajlott, míg ezzel szemben, ha mi magunk álltunk volna neki, akkor azt hiszem, hogy elég sok bénázás és fejvakarós idő elment volna, mire legalább jól el tudjuk rontani az eleve sem túl rózsás helyzetet.

Nagyon jó döntés volt, hogy azonnal szakember segítségét kértük és nem álltunk neki magunk bohóckodni, mert az valószínűleg egy sokkal csúfosabb véget ért volna. A vizgazfutesszerelo24.hu oldalon is azt írják, amiben egyébként a helyszínen a szakember is megerősített, hogy a legjobb dolgot tettük, amikor nem álltunk neki mi magunk megoldásokat kreálni. Az emberek döntő része ugyanis nagyon rossz irányba kapizsgál a dugulásos problémák esetében és a legtöbbször csak ront a helyzeten, amit aztán a vízszerelő korrigál, ha tud… Vannak viszont olyan kimenetelek is, amikor a szakember egy minimális idejű munkával meg tudta volna ugrani a feladatot, viszont a házi megoldásoknak köszönhetően ezzel szemben bontani kell. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket fizeti ki az ember: egy egyórás express munkát, vagy az azt követő burkolási munkálatokat is, a keletkező sitt elszálításáról nem is beszélve.

A vizgazfutesszerelo24.hu csapata, mint megtudhattuk, olyan munkákat is vállal, amik nem ilyen vész esetén fordulnak elő, hanem előre ütemezhetők. Ez azt jelenti, hogyha mondjuk új kádat szeretnétek betenni, egy zuhanyzót cserélnétek, vagy a konyhában kéne a vizes dolgokat átkötni, akkor is minden esetben remek megoldást adhat ez a cég, csak fel kell őket keresni és előre leegyeztetni a részleteket.

Aztán ha jobban megnézitek ti is az oldalt – amit egyébként érdemes, mert a szolgáltatásokon kívül olyan dolgokat is lehet rajta olvasni, minthogy mondjuk mire kell pontosan odafigyelni az egyes otthoni víz-katasztrófák esetében. Én csak magam millió ilyet éltem át és jó lett volna olvasni ezeket az ismertetőket előtte, mert sok téves döntést megelőzhettem volna. Sebaj, utólag mindig könnyen okos az ember.

Foglalkoznak ők mindennel, amihez vízszerelő kell, de minden mással is, ami az otthoni zűrök elhárítására vonatkozik. Nem véletlenül az a nevük, hogy víz-, gáz- és fűtésszerelés, plusz persze ott van a duguláselhárítás is, ami talán egy picit külön kalapot képez. Ez mind olyan dolog, ami a mindennapi életünkben jócskán előfordulhat, megkeseríthet napokat és megmosolyogtathat kutyástul, vagy kutya nélkül is, hiszen nem csak a szőrcsomótól lehet otthon dugulás – hogy el is kalandoztunk már ettől a dologtól. De igazából nem is fontos, a lényeg, hogy hamar és egyszerűen, olcsón megoldódott, mi meg simán tudtunk fürdeni, Fifi is boldog kutya volt és főleg tiszta, csak amilyen tiszta gazdái mi is lettünk.

A vizgazfutesszerelo24.hu oldal szolgáltatásai között a másik nagyon is kiemelendő pontnak azt tartom, amit már említettem részben: hogy leírnak a blog felületükön egy csomó hasznos információt, egy csomó hasznos tudnivalót, amiből aztán mindenki okosabb lehet és leginkább nem áll neki sajátkezűleg megoldani olyan feladatokat, amik egyértelműen szakember segítségét igénylik.

A fővárosban és az agglomerációban olyan szolgáltatást vállalnak, hogy akár 1 órán belül kiérnek a vész helyszínére és segítenek azonnal orvosolni a problémát. Ez azért jöhet össze nagyon gördülékenyen, mert a kapcsolatfelvétel során már minden olyan adatot felvesznek a kollégák, amire a helyszíni szerelőnek szüksége van a megfelelő szerszámok összeválogatásához. Ez egy igazi kulcseleme annak, hogy ne kelljen még ilyen kulcsért meg olyan fogóért elszaladni, hanem minden egyből ott legyen a helyszínen, és ne menjen az idő felesleges kilométerek rovásával.

További szimpatikus vonása a vízszerelő és minden más egyéb szerelési tevékenységüknek, hogy garanciát vállalnak a munkájukra. Tehát biztos, hogy nem történhet olyan dolog, hogy csak valami gyors tessék-lássék munkát elvégeznek és aztán többet nem látjuk őket, de a minőség elmarad a várttól. Itt bizony komoly felelősségvállalás van. Attól függően, hogy milyen munkát kérünk tőlük, akár évekre is garanciát vállalnak azért, amit elvégeztek.

Az is mellettük szól, hogy a számlát, amit kiállítanak, nyugodtan oda lehet adni a biztosítónak és el fogják fogadni, tehát egy hiteles, megbízható cégről van szó. Ebben a szakmában ez szerintem egyáltalán nem magától értetődő dolog, önmagában már az is nagy feladat, hogy megbízható szakembert találjon valaki, nemhogy még számlaképes is legyen.

Na szóval, ha fűtésszerelő, vízszerelő, vagy gázszerelő kéne a házhoz, legyen szó bármilyen jellegű munkáról: radiátorok, wc-k, gázkazánok, tűzhelyek, vagy bármi – a vizgazfutesszerelo24.hu megoldja. Előtte nem volt fix szerelőnk ezekre a munkálatokra, de a kutyás incidens gyors orvosolása után egyértelmű, hogy már csak őket fogjuk hívni minden más egyéb tevékenységre is.

A vízszerelő összességében végtelen kedves volt, gyors és tényleg alapos. A saját érdekében is igyekezett nagyon hamar megoldani a problémát, de egyáltalán nem kapkodott, vagy sietett volna – csak amennyire a munka ritmusa megengedte. Éppen ezért minden egyes lépésben úgy éreztük, a kapcsolatfelvételtől a munka végéig, hogy a lehető legjobb kezekben vagyunk és hogy tényleg minden szakmaiság megvan, amire csak szükség van a feladat megoldásához és a probléma orvosolásához. Én nagyon örülök neki és innen is nagyon hálás vagyok ennek a csapatnak, hogy megoldották a Fifi-katasztrófát és tisztán mehettünk esküvőzni a párommal. Köszi!